Wednesday, 16 April 2014

Rant - Flipping The On Button..

the urge to type things.. mention every moment.. priceless memories and experience..
even having a thought of something driven me to blogging..
and although others read and might think it is rubbish.. or gibberish..
for me.. it's an art.. a self-expression of myself..
that needs me and only me to tell it..

by blogging..

tue dia singkapan pemikir kolot aku nie.. hahaha.. assalamualaikum.. ( baru nak bagi salam.. )
sambil mendengar THR Gegar ( kebetulan time malam nie lak segmen 'Cinta Gegar'.. so, banyak luahan perasaan.. frust.. )
maybe timing tepat sangat dah nie.. Hahaha..
Ok.. back to the topic.. ape nak disembangkan erk?

oh yeah.. about my life.. and today wasn't harsh.. kerja ok.. takder masalah..
bonding of me to Him? well, let just say it wasn't work well..
teruk seh diri nie.. Solat tak boleh nak fokus.. but still ada sense of deen lagi..
insyaAllah.. semat dalam diri agar tidak malas..
even masa aku taip nie aku tak solat isya' lagi.. see? Astaghfirullah..
my mind thinks that.. Ok.. procastinate.. mungkin boleh solat dekat subuh nanti..
sampai tahap macam tue sekali nak berlengah sedangkan Allah murka..
self tepek balik la.. ( ingat iqbal.. dugaan Allah nie besar.. jauh lagi besar dari kau bayangkan... )
after this.. solat isya' then sleep.. nice!

budget spending? nice! teruk sangat spendingnye hari nie.. duk beli bertin-tin air gas ngan air kotak susu kopi sedangkan mind set xnak lagi kafein..
double trouble.. air pepsi dah ada kafein.. so does susu kopi kotak..
another miserable spending.. dan air masak lak kurang.. memang THORbaek la..
nak rosak buah pinggang le diri nie..


after this.. kena ingat..
- spending the right thing.. and think really hard what to buy and not to buy..
- try not to be so moody and bad mood...
- istighfar bebanyak Iqbal.. diri nie baru Allah duga dengan kemalasan dan jugak sifat amarah yang berpanjangan.. kalau itu pun takleh tahan tak tahu la nak merasa kesedihan..
baru je dah diuji dengan nikmat kesihatan..
Astaghfirullah..

maybe lay back.. istighfar sebelum tido.. dan perbetul balik yang tak terbetul..

bismillah...

No comments:

Post a Comment