Wednesday, 5 February 2014

Feb Bukan Sabun Fab..

( sile abaikan tajuk... ruang tue memang aku suke bantai taip tajuk sesedap rasa.. Hahaha.. )

mulekan blogging aku dengan sakit belakang.. straining kat belakang dari awal kerja sampai sekarang..

hopefully sakit nie hilang as i didn't wanna depend much on meds.. although aku nie medical assistant..

bismillahi rahmani rahim.. assalamualaikum...
yup, it's free-style today ( or tonight as i type my post in deep dark 10.30 pm.. ), pejam celik pejam dah masuk 5 bulan aku kerja sini dan aku dah pun ada SKT kat sini.. yey!

( SKT - Sasaran Kerja Tahunan bagi kakitangan kerajaan.. untuk tengok prestasi kerja.. )
Work-load? Sememangnya banyak dan bertimbun namun tidak mematahkan semangat aku untuk terus kerja.. berbakti kepada masyarakat dan rakyat Malaysia terchenta.. ( Hahahaha.. skema giler.. )

Tak pernah lagi aku se'eksaited' macam nie untuk menaip post baru blog.. mungkin sebab banyak benda nak share.. mungkin sebab ini free-style di mana aku tak fixedkan berapa banyak benda aku nak share.. sebab ini blog aku.. bukan karangan rumusan mahupun ringkasan.. hehehe..

Bulan lepas agak letih jugak la memandangkan aku kerja tanpa henti.. on call for almost 2 weeks... tapi nasib baik la tak straight 2 minggu kerja.. ada GAP jugak la.. dan gap tue jugak la aku mengambil keputusan untuk balik kampung..

So much la sangat dengan azam kurang balik kampung.. kalau kira sampai bulan Februari nie aje dah 3 kali aku balik.. ( Thehee... ). Better balik dari duk rumah tak buat apa.. Menghabiskan duit minyak untuk spending tengok wayang.. hang out..
aku duk rumah macam anak dara.. jarang keluar.. tapi kalau ada majlis tahlil, majlis maulud aku pergi la..

life is alhamdulillah.. so far so good... kerja no problem.. masalah sana sini boleh dihandle dengan ikhtiar dan juga paling utama... pengharapan.. Doa kepada Dia untuk terus teguh diri...
tak driftedkan diri sangat...

But from spiritual.. Still finding a way to subtle the heart.. removing and cleansing the rohani..
Pembelajaran itu tak terhenti sehingga universiti.. Sifat manusia itu sendiri ingin belajar dan mencari kebenaran... mencari cahaya dikala mereka dalam kegelapan dan kelekaan..

ok.. i think thats all... celoteh panjang karang jem tak ada benda nak share lagi.. hahaha...


nite!

No comments:

Post a Comment