Tuesday, 8 October 2013

Yawning Syncromy...

Cop aku.. Yey!
How do I start my blog? Like usual 'words of wisdom' or a 'slice of life' kinda paragraph?

Hehehe.. My post are now hardly to be updated like usual..

Works.. Works and more works.. Mostly regarding my work and course-crashes ( when i said crashes.. i mean it.. )

A whole 3 weeks with certain days need to be fulfill with courses..

Sakit kepala aku dengan kursus pelbagai nie..

Masa menaip nie pun aku tengah duk fikir nak kemas barang apa untuk kursus BLS di Heritage Hotel di Ipoh esok..

Again..


Assalamualaikum.. Hola peeps!

Apa khabar? Hopefully you are well-eaten and healthy..

Me? Fine here.. Well, most of my main problems are solved..

Barang-barang dari Penang aku dah bawa balik kat Perak.. ( Tiring day.. )

Kereta pun dah baiki as well as money goes tata to me.. ( banyak bebenor duit abis untuk top overhaul aku kena.. )

Rumah a bit messy... Walau aku duk sorang tapi kekusutan dan ketidak-kemasan macam 10 orang duduk..


Life aku mostly bangun pagi awal.. Then gosok gigi.. Kalau tak solat isya' maka aku dahulukan solat isya'..

Then mandi.. Solat subuh.. Breakfast lak terpulang.. Kalau aku ada roti dengan telor..

Fusion!! Roti telor for breakfast.. Nyum.. Nyum..

Kalau tak.. Breakfast kat kedai-kedai berhampiran.. Pekena nasi lemak..

Sini menu tak begitu banyak.. But i'm grateful semua halal.. Huhuhu...


Then masuk kerja.. Tengok kad-kad pesakit.. Mostly pesakit akan mengadu sakit demam dan selesema.. Tipikal community health problem..

Prescribing.. Kalau nak continue ubat aku sambungkan dosage ubat..

Senang citer mostly pesakit yang akan datang klinik sama ada mengadu sakit baru baru nie..

Sakit dah lama dah.. M.C wanna-grab.. TCA people dan emergency cases...

Bebanan kerja tak seberat macam duduk kat kecemasan hospital...

Tapi aku serabut sikit dengan reten klinik.. Walaupun sikit.. Tapi banyak keje dan data nak kena isi..

Tahukah anda.. Nombor dan abjad menjadikan saya mengantuk.. Even sekarang nie menaip..

Fighting gila nak menaip.. Hahaha...


On call lak masa Eidul Adha.. marks the history for my first time working in Eidul Adha..

Minggu depan jugak la plan nak balik.. By hook or by crooks..

Terlalu banyak kerja membebankan kepala den..

Messy right now.. Hahaha... But still got the chill..


Ok.. Fin.. Malas nak menaip dah.. Hahaha..

P/S - Lately suka dengar ceramah dan talks especially from Nouman Ali Khan... why? Dunno.. = D


No comments:

Post a Comment