Thursday, 18 April 2013

Tangan Keletuk Keletak Keyboard..

Yes.. Saya semakin chubby.. Hahaha..
when there is a will there is a way.. kinda reminds me how hardworking i was during my primary school..
my aim is of course to be a doctor.. i don't know why.. or how i was inspired to be one..
it might be from my parents who relentlessly keep asking me to be one someday..
or from my own interest.. what i know is time flies by..
and know i might not be the one who can treat patient or giving meds to cure diseases..

but now i'm what i am.. a person who kept assisting and helping others in need..
in the name of Medical assistant..

hahaha.. kinda classy statement i say..

Salam semua.. sama ada aku malas menaip.. sibuk kerja tak berhenti.. takder idea nak menaip atau tiada keazaman untuk meneruskan blogging..

Dalam 4 hari lagi genaplah 6 bulan aku berada di Pulau Pinang... bekerja di sini..
Walaupun sementara tapi banyak benda aku belajar kat sini..
Susah senang kehidupan nie.. Masalah dan juga persahabatan...
Mengenali jalan-jalan dan kehidupan orang di sini.. di mana sememangnya lain dari negeri aku..
Yup, dalam tempoh 6 bulan banyak benda aku belajar..
Banyak perkara buat aku sedar.. Banyak makanan aku rasai.. ( Nyum.. Nyum.. )
Sarat naik berat.. ( Bahgie kot.. )
Dan lain-lain..

Previous post aku banyak tulis tentang kehidupan.. Kebanyakkan untuk motivated aku balik kembali...
Some are working.. While others.. So-so.. Macam cara gak aku taip.. Selang sebaris la..
Buat paragraphing la.. padahal yang sebenarnya lebih ok adalah isi..
Aku lacking betul bab isi nie.. ( Hahaha.. Blog lame dah.. Pengisian xberapa cantik susun.. bak kata member aku.. )
Ouh Kay.. Jauh menyimpang dah nie.. Hahaha..
Rumah sewa aku duduk nie pun terpaksa wish selamat tinggal la jawabnye memandangkan habis kontrak..
Tapi dapat duit deposit balik.. ( Yey! )
Aku ingat lagi memula nak cari rumah sewa sini.. Penang..
Salah satu negeri yang bagi aku SUSAH SANGAT NAK CARI RUMAH SEWA..
Asal ada jer.. ko tak cop cepat je dah ada orang masuk rumah...
Biasa la... Siapa tak nak cari rezeki sini.. Peluang kerja aku nampak banyak..
Untuk aku pun.. Senang memandangkan aku boleh buat LOCUM kat sini..
Hakikatnya aku terlampau malas untuk buat.. HAHAHA.. ( dan ianya bukan sesuatu yang membanggakan.. )

Ok, berkenaan dengan life sebagai PPW.. ( PPP sepatutunya sebab PPW tue nama program.. )
Agak letih memandangkan kerja ko x berhenti.. Aku bersyukur kalau takder pesakit..
Bukan sebab aku tak nak pesakit.. Itu memang kerja kitorang..
Kekadang serabut dengan relatives yang tak tahu bebanan kerja kitorang..
Bila ambil blood atau buat x-ray seharusnya mereka tahu benda tue ambil masa untuk proses..
Dan waiting time untuk mana-mana pesakit sememangnya lama.. Hakikat bila anda ke hospital kerajaan..
Jadi, harap bagi yang baca.. Kalau nak cepat sila ke swasta..
Kami tahu anda lebih sayangkan nyawa keluarga anda.. Kami juga berfikiran begitu..
Tapi dengan kemudahan kita berkongsi bersama.. Seharusnya anda faham bahawa kami bukan mesin boleh buat kerja sepantas kilat..
Kakitangan hospital berusaha sedaya upaya untuk memulihkan penyakit.. ( bukan menyembuh.. sebab itu kerja Allah.. )
So, bersabar dan berdoa.. Ada yang faham dengan situasi tue..
Buat yang tak faham tue susah.. Nak menerangkan lagi.. Dan bila dah settle pesakit.. Komitmen mereka dan relatives dalam proses penyembuhan kekadang teruk..
Tak memberi galakan untuk sembuh.. Skip makan ubat ETC.. ETC..
Apa yang aku boleh buat hanya berdoa.. Moga-moga dia tak datang lagi hospital.. Sihat walafiat hendaknya..

Kan? Kerana sakit itu salah satu perkara dari 5 yang harus kita peringatkan..
Masa sihat sebelum sakit kan? Ingat semua..

Cukup ar kot celoteh aku pagi Khamis nie.. Isi ruang masa sket untuk menaip..
Lebih baik dari terbungkang tido.. Hahaha..

Wish me all the best untuk posting kerja kekal.. Dan doakan saya rajin membaca buku.. Hahaha..

See Ya!

No comments:

Post a Comment