Friday, 21 December 2012

21-12-2012.. Stop Believing

It is His will.. We can only prepared.. Doomsday..
It's raining heavily outside.. and I'm cozy inside my room.. surfing the net..

Thinking what should i type about today.. If you ask me directly.. I didn't have any clue..

Why should bother making another updates of my blogs?

It might be something about my usual basic routine..

I smiled.. Yup, it's true.. But..

Nobody is having the same rountine all over again right?

They might have some little bit of laughter.. And sadness.. And being angry at something..

Hey, it is LIFE.. and it should be..

Life is like a food.. You taste it.. It has bitter, sweet, spicy and sour..

But in the end.. You ate it all..

Hehehe..


Assalamualaikum.. Pembuka bicara..

Dah berceloteh panjang bagai nak rak kat atas tue bukan apa.. Intro sikit la.. Blog boring la kalau bukak-bukak je dah nak mention cerita..

Mana best.. Umpama KFC bila buka bekas mesti berbau.. Sedap dan menyelerakan..

Baru kita makan.. Sedap tak sedap selepas memakannya..

( Or which in case.. Always oily and sticky when eating it.. )

Back to the topic..

21/12/2012.. What is this? It's just a normal date doesn't it? But some people thought that the D-Days is TODAY..

So, I live and work today so happily with His blessing i tried my best in everything today..

Nothing happen... Except for heavy downpour hear in Penang..


Hari Kiamat adalah salah satu dari rukun Iman yang telah ditetapkan oleh Allah supaya kita mempercayainya..

But it doesn't mean you have to accept the fact that it will be in a certain date or a certain month..

Banyak la orang mempercayai dan mula prepare macam-macam..

Bekalan makanan.. Persiapan.. Buat rumah bawah tanah la..

Just like apocalypse is goin to happen in that exact date.. Even in China, there's one person makes a boat just like Noah did ( Nabi Nuh ) and thinks the D-Day would be flood and he with his family and animals (?) i think.. would be survive..

Sekarang.. Mungkin jadi bahan ketawa je di media semua..

Mayan just predict it.. Doesn't mean you HAD to believed it..

If they predicted then why Mayan's are already gone? How come they didn't predict their own extinction?

D-Day is Allah's will.. Kita makhlukNya haruslah mempersiapkan diri..

Bukan bertanya bila hari itu tiba.. Tapi tanyalah.. CUKUPKAH IMAN AKU DI DADA?

Rasanya tak perlu aku mention ayat mana dan surah mana di sini..

Sebab info semua dah ada kat FB.. Rajin-rajin mencari..

I'm just clarifying things that tak perlu kita tahu bila Allah akan tetapkan Hari Kiamat..

Persiapkanlah diri dari amal dan rohani..

Mengingati mati itu lebih mulia dari mengingati bila kita ditimpa kecelakaan...

Allah sayangkan hambaNya yang mengingati mati dan menginsafinya..

Kerana setiap yang bernafas pasti merasai mati..

Dan mati itu sendiri adalah kiamat kecil bagi hamba Allah itu..


So, diri sendiri nie dan semua yang baca muhasabah sikit diri kita..

Jangan dok ikut nafsu je memanjang.. ( Diri nie pun sama gak.. )

Dan cuba mencari jalan Allah redhai..

I think that's all kot..

Fuh! Finish another post.. Alhamdulillah..


P/S : Member aku citer masa kerja.. Masa nak jahit luka.. Lepas tue.. jahitan luka tue nak kena bukak.. Member aku beri la tarikh untuk buka jahitan luka tue..

Dia bagi tarikh 21/12/2012.. Ko tahu ape yang pakcik tue cakap? ( by the way, He is a Muslim )

Eh, adik.. Nie Kiamat nie... Takleh bagi tarikh lain ke.. Tarikh sebelum tue ke..

Macam mana saya nak pergi bukak jahit kalau dah jatuh tarikh nie..

And my friend was.. ( ........ )

Malu I/C je Islam.. Alahai....

No comments:

Post a Comment