Wednesday, 13 June 2012

Journey Of 3 Years.. Officially End!

Keputusan Sem 6.. Tahniah!!
Assalamualaikum..

Actually i was gonna wait for the right moment to blog.. to type a new post..

Then it struck.. The idea.. What can i do? Just type it I guess.. = )

At least my ideas would be cherish it nicely..

Dan kalau nak tambah idea pun boleh jer.. Aku boleh tambah info lagi..

Sebab blog nie tiada sempadan waktu dan tempat.. Cuma malas tak malas seseorang tue 'update' blog saje..


3 hari aku menjadi penjual anggur berjaya.. Lepas habis je minggu induksi yang aku leh cakap sarat dengan maklumat..

Berpisah la aku dengan kawan-kawan.. Semua dah balik negeri masing-masing..

Dari selatan ke utara.. Semua dah bawa haluan sendiri..

3 tahun beb masa aku belajar diploma dulu.. rasa macam sekelip mata je dah habis..

Padahal masa belajar dulu tak sabar-sabar sangat nak habis.. = P

Lumrah manusia kot.. Tak pernah puas dengan apa yang dah diberi..


Keputusan final sem aku pun keluar sehari selepas aku habis induksi..

Guess what..? Aku cemerlang last sem.. Seriuosly I didn't expect that i would get a 4.00..

Tak tahu la salah kira ke apa.. Aku bersyukur sangat-sangat..

Pertama kali dalam hidup kot.. Greatest achievement...

Bila difikirkan balik.. Allah itu Maha Pemurah.. Masa aku miss paper hari tue pun..

Ada je jalan Dia tunjuk.. Supaya aku terus berjuang..

Tak sangka dapat 4.00 weyh.. Nak gosok mata pun belum tentu habuk nie hilang.. = D


Life is unexpected rite?

Qada' dan Qadar Dia lebih hebat dari sangkaan kita.. Dari jalan yang kita sangkakan kebahagiaan..

Dia tunjukkan jalan yang lebih bahagia.. Asalkan kita jangan lupa Allah..

Aku rasa kerdil diri.. Sebab masih berdosa di sisiNya..

Dia masih sayangkan aku.. Aku rasa kecil diri.. Hina disisiNya..

Layakkah aku memperoleh nikmatNya?

Aku sedar.. Hanya doa padaNya dan taat perintahNya aku wajib jalankan..

Terima kasih Ya ALLAH.. Terima kasih MAMA dan ABAH..

Thanks FRIENDS for your support...

Aku ucapkan Alhamdulillah dan bersujud padaMu..

Aku rendah diri.. Aku akan perbaiki diri..


AHMAD.IQBAL.HAKIM

p/s : kepada kawan-kawan sekolej.. berpisah bukan bermaksud selamanya.. jalan Allah itu indah.. ada masanya aku akan jumpa lagi.. = )

1 comment:

  1. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete