Monday, 23 January 2012

Januari Jeopardy..

As salam to all..

Hari nie CNY tahun 2012.. Tidaklah aku menyambutnya.. Kerna diri ini tidak terasa Chinese pun..

Hehehe.. Tapi sama-sama gembira berkongsi rasa seronok dengan member Cina..

Alah, macam Raya Aidilfitri jugak la.. Meriah dan riuh rendah...

Dengan mercunnya.. Dengan berkumpulnya sanak saudara dan kaum keluarga..

Kalau aku tengok tradisi kita dengan CNY lebih kurang sama jer..

Mungkin orang kita terikut-ikut.. Huhuhu.. Tak mengapa asalkan jangan berlebih-lebihan..

Ye tak?


Lama tak update, aku pun menikmati cuti off 5 hari dari praktikel di Kuala Krai..

Dan sedar tak sedar.. dah 23 hari aku hidup di tahun 2012 dan sudah 19 hari aku berumur 22 tahun..

Lots of things in my life.. Kerja.. Pening kepala..

Facebook things.. Arguments.. Assignments.. Hangout..

Masa benar mencemburui.. Bukan salahnya.. Tapi salah kita leka tidak plan dengan elok..

Setiap detik.. = )


Aku ada banyak ketagihan yang tidak diperlukan menjelang alaf 2012 nie...

Dan berazam ingin kurangkan ( malah cuba untuk hapuskan tebiat ini.. )

1. Caffeinolic.. ( Cuba kurangkan pengambilan kopi/nescafe' etc.. ) sebab banyak buruk je kat badan...

2. Lust ( Banyak benda pasal nafsu nie.. Dan musuh abadi aku dari kecik lagi.. ) dalam peperangan menentangnya..

3. Masa terbuang.. ( Sememangnya FB punce utame.. ) yang sepatutnya di'spend' bagi tujuan kerja dan aktiviti sehat bagi diri aku..

Dan memulakan hidup dengan berusaha menjalankan..

1. Senaman dan makanan seimbang ( Memandangkan aku bakal bekerja di bidang kesihatan.. So, diri aku kena jadi role model dulu.. kikiki.. )

2. Solat dan amal kebajikan ( Mizan dah rasa berat ke kiri dah nie.. )

3. Lebih rapat dan in-touch dengan keluarga serta kawan...


Yup, jotted down everything i think... = )

Hahaha.. cukop la short post..

See ya!