Saturday, 15 October 2011

Fairytale Nightmare Realistic World..

Assalamualaikum..

Well, supposedly there's gonna be some words of wisdom before i started every blogging..

But I think what the heck.. Biarkan saja.. Hehehe..

Hello there fellow bloggers and followers.. Which i suspected to review my updates everyday..

( While I'm quite busy with works and practical.. )


Simply put memang xder masa langsung nak share pengalaman kerja mahupun bercerita..

Dan dengan kesusahan aku meng'akses' internet disebabkan tiada broad-band dan

peminjaman terhalang dek misunderstanding..

I keep my words on not entrusting someone again..

Until that guy remains calm and try to trace back what he done wrong..

Alamak, emo lak brader nie cakap pasal member gaduh.. Hahaha.. (Shucks!)


Masa-masa aku berpraktikal kat sini memang penat.. Ditambah pula dengan 2 minggu aku

berada di wad kanak-kanak..

Don't get me wrong here fella's.. I LURVE THEM.. seriously i do..

Kalau x sayang takder la aku jadi seorang abang yang pemaaf kepada keenam-enam

adik-beradiknya.. (Angkat diri sket.. ehem.. ehem..)

But kadang-kala kaki mencengkam tanah bersimen dibaluti kasut hitam dipedal dengan KIWI ini..

Sakit lagi memeritkan.. Iyerlah.. bayangkan anda berdiri dari pukul 8 pagi sampai 5 petang..

How was it? Sedap kaki kan? ( Try ar.. Kalau nak rasa.. )


Dan kerja aku dalam wad kebanyakkan amik observation pesakit and had to used hand-rub

bila dah selesai satu pesakit.. ke satu pesakit ( alah, benda alah yang cam cuci tangan tue..

yang kena tekan keluar air tue.. )

Sebab doktor takut cross-infection kepada kanak-kanak and as we all know..

Kids have low immunization system.. and that's why they need to be immunizationize..  ( Is

that even a word? Heck NO! Hahaha. )

Dalam wad lak ada banyak katil.. So, kaki aku agak tegap dan keras la di akhir setiap shif..

HAHAHAHA.. It hurts too.. (TT_TT)


Belum dikira kalau dimarahi atau suruh buat kerja macam-macam..

Aku xnak berdolak-dalik.. MEMANG BENAR! Anda jadi student praktikel nanti memang

kehidupan menyuruh tue dah jadi lauk pauk...

Aku siap kena marah dengan pakar.. Member kata buat slambe muke tenuk jer..

Aku? Herm.. dalam hati aku fikir macam mana nak buat muke tenuk tue..

And still i didn't have the nose as that animal do.. Thank you my friend.. LOL!


From all the nonsense aku cakap kat atas nie.. main key dia adalah satu jer..

Kehidupan bagaikan roda.. Ada atas ada bawah..

Jangan expect semua kehidupan senang belaka.. Jangan pula harap kejatuhan kita dalam

hari-hari itu berpanjangan...

Sebab seorang pejuang takkan menghargai perjuangannya dengan pingat mahupun wang..

Kehilangan anggota badan.. Sahabat handai dalam perjuangan.. Adalah satu perkara yang

mereka takkan melupakan dan sumber utama mereka..

Dalam mencintai sebuah perjuangan tersebut..

So, hari-hari mendatang ini bersedia dengan apa cara sekali pun..

SEBAB...


ADA HARI HUJAN... ADA HARI CERAH.. Thanks for reading!


AhMad.IqbaL

No comments:

Post a Comment