Monday, 31 October 2011

Fast-Track Clock Keeps Me Heads UP!!

sedar tak sedar dah 31 Oktober erk sekarang?


Hee... Holla peeps! How's it goin'?

Yup, i realize that it has been a while for me.. not to post anything on the blog...

Walhal there are so much thing to share does it? Hehehe..

Mungkin jemari-jari aku lemah gemalai dengan pressure exam seminggu nie..

Who knows.. Blogging mostly need some moods you know..

And for sharing your experience and knowledge.. There's some effort that had to be made..

So i did.. = D


Habis sudah posting 4 bulan aku di Kuantan, Pahang... Pelbagai pengalaman aku peroleh..

Pahit manis mencuka semua ada.. Banyak mengajar tentang rasa hormat dan juga pengalaman berkerja..

Bagaimana mewujudkan hubungan baik antara pesakit dan juga staf jabatan tersebut..

And ETC.. ETC.. ETC ( aku tahu bosan so i skip all those bored parts.. )

So, summarize semua.. I had a great time and knowledge..

Terima kasih kepada sesiapa yang mengajar insan ini.. Jasa anda memang saya tak dapat balas langsung..

Sebab ilmu dan pengalaman anda banyak mengajar saya bahawa ilmu di dunia nie luas terbentang..

Dan saya masih perlu pelajari lagi demi mencari kebahgiaan hakiki..


Here at Kelantan dah masuk musim tengkujuh.. Kalau bagi aku.. umpama winter la bagi kawasan bukan Garisan Khatulistiwa ( lame dah tak belajar Geografi.. Hehehe.. )

Basah lenjun serta pakaian yang tidak terkering antara perkara yang harus anda hadapi masa musim nie..

Bagi aku anak jati Kelate.. memang dah biasa dengan cuaca nie..

Masa-masa nie la ko akan jumpa makcik jual ubi kayu tepi jalan..

Masakan panas masa nie memang laku habis.. Dan payung-payung dijual dengan harga mahal ( kecuali 2nd hand punya sebab banyak rosak.. hihii.. )

Dan aku pun menjalani minggu exam sekarang..


Pressure masa exam? Well, tell me bout it.. Semua stress exam... Ditambah aku dengan banyak benda berlaku sejak 2-3 hari nie..

Motor ayah aku hilang.. Sakit kepala aku x ilang lagi...

Balik-balik posting terus exam.. Yer ar semua itu halangan besar bagi aku..

But i think back.. I realize that.. Thanks ALLAH..

Kalau tak sebab masalah nie... Aku dah jauh dariNya..

Ada kata-kata.. Dari setiap kesusahan ada kesenangan dikurniakanNya..

Jadi, aku berserah padaNya.. tapi selepas aku berusaha la..

Takkan nak tawakal saje kan?

Hehehe.. Dah.. Melalut dah posting nie.. Thanks for reading guys..


= P

Saturday, 15 October 2011

Fairytale Nightmare Realistic World..

Assalamualaikum..

Well, supposedly there's gonna be some words of wisdom before i started every blogging..

But I think what the heck.. Biarkan saja.. Hehehe..

Hello there fellow bloggers and followers.. Which i suspected to review my updates everyday..

( While I'm quite busy with works and practical.. )


Simply put memang xder masa langsung nak share pengalaman kerja mahupun bercerita..

Dan dengan kesusahan aku meng'akses' internet disebabkan tiada broad-band dan

peminjaman terhalang dek misunderstanding..

I keep my words on not entrusting someone again..

Until that guy remains calm and try to trace back what he done wrong..

Alamak, emo lak brader nie cakap pasal member gaduh.. Hahaha.. (Shucks!)


Masa-masa aku berpraktikal kat sini memang penat.. Ditambah pula dengan 2 minggu aku

berada di wad kanak-kanak..

Don't get me wrong here fella's.. I LURVE THEM.. seriously i do..

Kalau x sayang takder la aku jadi seorang abang yang pemaaf kepada keenam-enam

adik-beradiknya.. (Angkat diri sket.. ehem.. ehem..)

But kadang-kala kaki mencengkam tanah bersimen dibaluti kasut hitam dipedal dengan KIWI ini..

Sakit lagi memeritkan.. Iyerlah.. bayangkan anda berdiri dari pukul 8 pagi sampai 5 petang..

How was it? Sedap kaki kan? ( Try ar.. Kalau nak rasa.. )


Dan kerja aku dalam wad kebanyakkan amik observation pesakit and had to used hand-rub

bila dah selesai satu pesakit.. ke satu pesakit ( alah, benda alah yang cam cuci tangan tue..

yang kena tekan keluar air tue.. )

Sebab doktor takut cross-infection kepada kanak-kanak and as we all know..

Kids have low immunization system.. and that's why they need to be immunizationize..  ( Is

that even a word? Heck NO! Hahaha. )

Dalam wad lak ada banyak katil.. So, kaki aku agak tegap dan keras la di akhir setiap shif..

HAHAHAHA.. It hurts too.. (TT_TT)


Belum dikira kalau dimarahi atau suruh buat kerja macam-macam..

Aku xnak berdolak-dalik.. MEMANG BENAR! Anda jadi student praktikel nanti memang

kehidupan menyuruh tue dah jadi lauk pauk...

Aku siap kena marah dengan pakar.. Member kata buat slambe muke tenuk jer..

Aku? Herm.. dalam hati aku fikir macam mana nak buat muke tenuk tue..

And still i didn't have the nose as that animal do.. Thank you my friend.. LOL!


From all the nonsense aku cakap kat atas nie.. main key dia adalah satu jer..

Kehidupan bagaikan roda.. Ada atas ada bawah..

Jangan expect semua kehidupan senang belaka.. Jangan pula harap kejatuhan kita dalam

hari-hari itu berpanjangan...

Sebab seorang pejuang takkan menghargai perjuangannya dengan pingat mahupun wang..

Kehilangan anggota badan.. Sahabat handai dalam perjuangan.. Adalah satu perkara yang

mereka takkan melupakan dan sumber utama mereka..

Dalam mencintai sebuah perjuangan tersebut..

So, hari-hari mendatang ini bersedia dengan apa cara sekali pun..

SEBAB...


ADA HARI HUJAN... ADA HARI CERAH.. Thanks for reading!


AhMad.IqbaL