Sunday, 10 July 2011

New Home.. New Stratosphere..

I'm surely gonna miss the sunset.. 
Bukak jer blogger dah ramai update blog.. And so i tried my best..

Updating.. But bout me jer la..

Nak share opinion or discussing something is off topic right now..

Since i hardly get any netbooks or laptops to be updated time to time..

Mengharap ihsan seorang sahabat jer untuk update blog..

And i might think that this month.. My post might be less.. Hihihi...


So, i've arrived to this new 'home'.. Kuantan..

Di Pahang tempat aku praktikal di Hospital Ampuan Afzan.. Dah masuk seminggu ( genap hari nie.. ) sejak habis packing minggu lepas kat rumah baru...

Bila tengok jer rumah ( asrama aku.. ) 

Terlopong bijik mata... Rumah teres 2 tingkat yang baru..

So, takder la aku nak kata excited ke apa.. Mahupun nak post kat FB gambar-gambar penempatan aku nieh.. sambil membongkak kata lagi best la.. ape la..

Cukop aku katakan suasananya aman damai harmoni.. Hahaha...


People here are friendly.. Same goes with staff..

Kebanyakkan orang sini cakap lebih kepada loghat Terengganu.. Dan ada yang cakap KL ( atau dalam bahasa aku.. 'cakap luar' )

Suasana yang ceria kat hospital memudahkan lagi belajar dan praktikal..

Dan kalau kena marah pun.. Biasa jer..

Dah nama budak praktikal kan.. Xkan nak kena puji jer keje..

Sometimes a simple reminder will set us right..


Tapi yang paling jelas sini soal makan.. atau kos sara hidup

Sini quite pricey la.. Mahal wo... Setakat air nescafe' ais aku beli kat Kelantan..

Baru RM 1.50 atau RM 1.30..

But here.. ada sampai RM 1.80 pun ada..

Belum dikira nasi kosong and etc.. Mungkin kos sara hidup sini tinggi..

Mom and dad also said that barang sini mahal-mahal...

So, aku pun belajar untuk berjimat.. Lagipun nak dekat bulan Ramadhan dah..

Mungkin aku bakal pose sunat sini.. Sya'ban x abis lagi..  = D


Keyh, i think that's all... Taip banyak xder orang bace xguna gak ( Lain la kalau yang bace abis.. Kikiki.. )

So, see ya!


AHMAD.iqbal.HAKIM..


P/S : Kinda havoc isn't it in KL with that gathering? Aku x sokong mana-mana pihak but i just wanna live in a much more peaceful country.. X D

No comments:

Post a Comment