Friday, 22 July 2011

Inspector GADGET.... Jeng.. Jeng..


My bro enjoying a simple thing.. 14 inch TV
Assalamualaikum...

Sudah 12 hari aku tak update blog aku.. Hehehe.. ( Bersungguh-sungguh kire budak nie.. )

Dan i have a good reason thou.. Working hard night and day shift.. 

Takder idea nak menaip.. ( Dok depan new post ternganga sejam tak tahu nak menaip ape.. )

Orang kata idea nie tak boleh paksa..

Bila dah datang tak kira masa.. Alahai, berpantun pulak aku pagi Jumaat nie..

So, I'm back guys.. But just for a while I guess...


GADGET! Amender nieyh? Adalah makanan bergoreng bersama tepung?

Adakah buku atau alat tulis kanak-kanak sekolah tadika? NOPE!

Gadget adalah satu alat-alat high tech yang menjadi kegilaan ramai..

Nape aku nak sembang benda nie?

Adekah aku HIGH-tech sangat dan giler GADget?

Herm...


One thing i noticed when i am staying here is that all people are such craze on new gadgets...

Serius aku tengok.. Kat kedai makan.. Dekat hospital..

Tepi jalan.. Depan rumah.. Semua dok berbual pasal gadget..

Latest nieyh bout Galaxy Samsung Tablet yang dah rupe macam i-pad..

Aku sebenarnya bukan giler tech sangat... Ape aku ada aku simpan..

Nokia lapok pun aku pakai lagi..

But kalau macam kamera digital tue aku leh terima lagi.. sebab aku suka tangkap gambar...


Ada sorang M.A nie memang giler gadget.. Aku tengok dia sanggup Galaxy Tabs dengan harga RM 1,500..

Hanset dia? Tok sah cakap ar. Sony Xperia dengan Nokia C 5 kalau tak salah aku..

Laptop lagi.. Mak aih..

Memang gile-gile gadget ar... Dia xder la menunjuk barang-barang tue..

But aku sendiri yang noticed.. And yeah! I'm a bit jealous.. Hahaha..


Bagi aku cukuplah ape yang ada.. By my opinion la...

Yang lain ada collect barang nie.. Sebab nak keep up to date dengan perkembangan teknologi.. Maybe hobi diorang suka benda-benda nie..

Bagi aku mahal sangat la barang-barang nie.. Aku keje nanti pun aku pikir masak-masak nak beli ke tak..

Beli untuk keperluan je kowt..

Not for desire..

Yup! Itu yang penting sebenarnya... Bersederhana dalam setiap amalan..

Biar sedikit tapi berterusan.. Biar sederhana asalkan tak lupa padaNYA...

Moga-moga aku pun macam tue jugak...

InsyaALLAH...


AHMAD.iqbal.HakiM
Geek.Non.Techy.Dude.



P/S : One nurse said to the M.A's that tech are now more 'old'.. Dari dulu sebesar-besar tepon... pastu sekecik-kecik tepon macam nokia... Sekarang dah jadi sebesar-besar hanfon lak A.K.A Galaxy Tabs Samsung.. Hahahaha...

No comments:

Post a Comment