Friday, 1 April 2011

Selesema.. Batuk.. Minum Ubat Cap Kaki Tiga..

Assalamualaikum...

Ape khabar semuanya... rasa baru semalam jer aku menaip blog baru ( you did wrote a post last Thursday.. morons.. = D )

How's it hangin' y'll? Kekadang aku tak faham gak ngan ungkapan nie.. does it mean "Apa tersangkut korang?"

Hehehe.. Na'ah.. Just Kidding.. Everyone Knows It...


Well, hari ini 1 April.. which mean... Jeng.. Jeng... Jeng.....

No.. I'm not celebrating April Fool or April Bodoh.. or sesiapa yang name April... Hari nie jaga-jaga sebab dia bodoh.. or what so eva...

Coz every Muslim noes why we didn't celebrate it...

Sorry i forgot why.. But definitely there's a story bout it...

Sat lagi kita pi cari na... Hehehe...

Doa Untuk Orang Sakit.. Bace erk.. Untuk Saye.. = )
For the past couple of days.. I'm feelin' sick.. Runny nose.. Coughing sepanjang hari nie..

Well, even meds student has their own sick day rite? Malah lebih teruk kowt.. Hari-hari berdepan patient..

So maybe in the day.. or in the year... we might fell ill.. And that day jatuh pada hari nie..

Aku nie sebenarnye jenis malas makan ubat...


APA? AHMAD IQBAL HAKIM X SUKA MAKAN UBAT?


Er.. Precisely.. Awat dok pelik? Nak fuzz sangat ke hal nie?

Mesti pelik apesal aku x makan ubat.. let me tell you a secret... Meh...

I didn't want to...

NOPE.. not that.. Aku sebenarnya tak mahu depends sangat ngan ubat.. sebab ubat adalah what you would say in meds skewl...

DRUGS!! And ada ka drugs yang tak dangerous? Hemm....

Sekali aku tengok dah macam M&M dah..


Kalau xder yang bahaya memang hebat la.. Leh la telan banyak-banyak kan? But mane ada sekarang nie...

All Drugs has it interaction dan side effectnya.. ( cam lecture Farmakologi lak.. )

So, for me.. i think better if the sickness becomes well.. Kalau dah parah baru la kita makan erk?


Tak mahu la nanti bile sakit je makan ubat.. sakit jer telan ubat... sakit je cucok ubat...

Daya tahan badan kita jadi rentan nanti... That's why ANTI-BIOTIK kena makan ikut schedule..
Sakit Kepale.. Korang Punye Mane Satu?

Kalau tidak.. Bakteria itu akan evolved ( bukan DIGIMON jer berubah korang tau.. Hahaha.. )

Menjadi semakin marabahaya... And terpaksa la pulak pakai other anti-biotik sampai dah xder obat dah nak rawat...


Nasihat aku.. pakai ubat.. beringatlah...

Bila sakit.. Ingat Yang Esa.. And cuba fikir.. Ape Sebabnya Saye Sakit...

I KNOW WHAT MAKES ME SICK... dan aku x bangga dengan dosa aku... so, MUHASABAH DIRI itu penting...

Allah bagi kita sakit supaya kita jangan lupakanNya... dan bila sihat.. jangan lupa bersyukur padaNya..

Betul Kan? = D

Selamat Merawat Kesakitan Dan Selamat Bermuhasabah....

BuDaK.SaKiT.IqBaL.HaKiM..

4.06 pm 1 April 2011 ( Jumaat )





1 comment: