Friday, 8 April 2011

Netbook Rosak. Old Life Back..

Assalamualaikum.. Hye guys ( and also girls! Woot! )

How are you? Ni Hao Ma? Ogenkideska? Well, I'm Genkidsetsu! ( maknanya saya sihat.. )

Alhamdulillah, as usual.. today is Friday! ( Not Rebecca Black - Friday which creeps me up everytime i listen to.. )

Semuanya bersemangat nak bekerja... Oh yea... Lupe pulak.. HAPPY BELATED BIRTHDAY to my little bro Muhammad Arifillah which is now 1 year old... born on 6/4/2010

Time flies faster than i thought.. and also his brother Habibullah which is now a 11-year-old-naughty boy... hehehe.. born on 7/4/2000.. Cantik tarikh tue.. Nak kena adil.. Celebrate birthday 8/4 kan? Huhuhu....


Back to the main topic ( kalau anda membaca header saya yang comel lagi kiut miut.. )

Saya kehilangan sahabat saya yang disayangi.. baru je setahun bersama... X sangka lak dia sakit...

Dah bagi ubat dan dah bagi anti-biotik.. anti-venom...

Dok berada dengan saya siang dan malam.. tanpa mengenal erti jemu dan penat ( Xpernah lagi ada yang sudi mengadap muka aku 24/7 kecuali dia... )

Aku sayang sangat dia.. Hueee.... Sedih wo...




Netbook aku sebelum rosak.. Sekarang nie hantar baiki..
My collection of Zint.. Hehehe.. Die-HARD-FAN!!
My Workplace... AKU RINDU!! Hahaha...



AWAT LA NETBOOK AKU ROSAK!!!? rasenye 2 hari lepas aku main elok jer.. ( agak malam mase tue.. aku main Farm Frenzy.. best wo.. jadi gian.. Hahaha.. )

Entah camner lak leh rosak.. on jer skrin kaler putih ( harap maaf, netbook saya x di'posses' oleh spiritual being atau orbs yang mencurigakan.. )

But seharian aku x bernetbook.. Leh kata agak biol gak la..

Bayangkan spend masa whole time ngadap benda bersaiz.. er.. 20x14 inci ( harap maaf saya main agak jer.. )

And most of masa aku guna untuk dengar lagu and movie..

And FACEBOOKING!! AND BLOGGING!! Herm...



Maybe it's time to go back.. Hidup bergaul dengan orang.. And rasanya ada sebab kenapa netbook aku rosak..

Mungkin dia nak ajar aku appreciate life sket.. Jangan ngadap dia jer...

Dia pun muak ( Netbook muak? Hahaha.. Erm... Maybe.. )

So, bile pikir balik.. Yup, it's true.. I'm being jual-ikan ( selfish ) sesangat.. Dok main netbook jer..

Sampai member ajak kuar jejalan pun aku x pergi..

Melayari ALAM SIBER la sangat.. Hahaha...


Moral of this story.. Cuba be friendly and try to do more outdoor things rather than terperap kat rumah...

In this case, I'm the one who should spend more time hangin' out...

But I'm too lazy.. Kuar je nak spend money.. Ceh! ( Nyesal weyh kalau kuar.. Hahaha.. )

It doesn't need to be spending something rite? Kuar jejalan ke pantai pun leh..

Lepak kedai makan jumpa kawan pun ok.. xder hal..

Let your black-screen buddy rest for a lil while will ya? Then nak sambung bersama dah x kisah...

Coz you are already spend your time wisely.. = D


AHmad.IQbal.HAkim

Not.Bath.Yet.Guy... ( seriously, aku taip nie mase belum mandi ag.. Euw... )

11:48 AM Friday 8/4/2011..

UPDATED!! 8/4/2011 : just got my netbook back.. perfectly fine bile dah tukar RAM 1 GB.. dengan harga RM 100.. adoi,, melayang la duit aku... isk... = P

No comments:

Post a Comment