Friday, 29 April 2011

It's A Wrap People.. Back To BOOKS and EXAMS!

'whether we like it or not.. sometimes we do bad things.. and we aren't really trying to cope with it..

or even try to solve it..

ada masanya kita biarkan ia berlalu.. sedangkan kejahatan itu sebenarnya memberi setitik noktah hitam dalam diri kita..

People must change frequently.. For the better person is still a thing to be seek.. No to be asked...'


ASSALAMUALAIKUM PEEPS!!

Hehehe.. yang kat atas tue? well,that's my thought bout something.. Tentang diri kita yang masih lemah dalam mencari kehidupan yang penuh rahmat...

Jumaat isn't it today? No wonder begitu motivated untuk menulis blog ( ehem.. menaip la... ) hari nie..

Tittle atas nie memberikan seribu makna bagi aku ( pergh kiasan x leh blah.. )

Know why?


I'M FREE!! Dah habis dah pun tempoh praktikal aku kat Pasir Puteh.. 2 bulan rasanya sekejap jer kan?

And dalam masa 2 bulan nie berbelas dah kowt blog post aku buat... ( Iqbal, stick to the thing that you wanna share.. jangan melencong.. hehehe.. )

OK! Dalam 1 minggu nie semua orang HYPE!

Ape? HYPE? Yerp.. Semua muka sengih sampai ke telinga memandangkan nak habis praktikal..

Semua dah mula malas nak buat keje..

Playin' futsal with friends and LP's serta Staff A&E..

Yang jadi mangsa? Aku jugak.. Hahaha.. (Seriously this week is exhausted dengan kerja-kerja yang bagi aku di'double' disebabkan diorang malas nak buat..)

Dude, xder masalah.. aku x whining... really ( Grrrr.... Marah nie.. Hahaha.. )



And fillin' up the week with tonz of activity that which includes lots of money to be spended...

Sebab elaun bulanan masuk minggu nie..

Semua buat muka senyum, muka orang kaya bagi duit tue.. duit jamuan nie.. Hahaha...

Rase la pasni xder duit ( That's including me.. Hohoho... )


Tapi aktiviti last week kat Pasir Puteh nie memang seronok.. Main futsal.. BBQ satay..

Jamuan makan masa hari last xleh dilupakan...

Masa tue la kelam kabut nak bersiap siaga.. Nak isi buku log terakhir.. Tanda tangan refleksi...
Nak pengesahan cop dari LP and etc.. etc...

Tapi berbaloi dengan LP yang sempoi... Serta suasana kerja yang mesra alam sekitar lagi..



All of my friends.. Yang kat tengah tue LP kitorang..
Kitorang memang hargai sesi pembelajaran kat sini...

Banyak benda kitorang belajar...

Bukan dari segi skil praktikal perubatan malah banyak lagi.. Pengalaman ditimba...

Buku dan ilmu leh dibaca... Tapi pengalaman sukar dicedok..
Huhuhuhu...


Well.. After spending this upcoming 3 days holidae.. Harap semua bersiap sedia...

Dengan buku dan juga pensel... Pen isikan ink...

Pensel di'sharpenkan' seban kita akan menempuhi exam final with OSCE..

Dalam 2 minggu...

Korang doakan erk... Aku serius tak tahu aku dah prepare lom..

Dengan pemergian netbook aku.. Hahaha.. ( DOH! Semua notes dalam tue.. isk... )

So, pray for me keyh ?

HYPE till the END!


Ahmad.Iqbal.Hakim

Not.So.Prepared.In.Everything..

29 April 2011 Friday...


P/S : Just bought a book.. I'm not usually interested in reading books rather than comics.. but macam mana leh tergerak hati aku nak beli... Tajuk buku tue... "LALUAN KE SYURGA"..
maybe there's a sign for me to change.. Thanks ALLAH...

No comments:

Post a Comment