Saturday, 30 April 2011

Fast Food Trilogy.. Hahaha.. = X

mari bernyanyi bersama sayer... 1 300 88 25 25... one three hundred eight eight tupai tupai... Pizza Hut Special delivery....
So G.. Double O D GOOD!
Mc Donald.. Tara.. Ta Tam.. Tam.. I'm Love Nenek!
Hahahaha...


Let's cut to the chase shall we.. Ehem..

Testing.. Percubaan suare 1..2..3... Hello...

Assalamualaikum dear valuable customer.. 


tak dapat aku bayangkan Zaraki Kenpachi jadi Kolonel Sanders..
Suka La Sangat.. Aku Makan sebab terpakse jer.. Hahaha..
Sesiapa yang ada kehilangan anak berusia 4 tahun memakai baju biru bertulis..

Chicago Bulls.. sila ambil di kaunter pertanyaan... Terima Kaseyy!!


 


Hahahaha.. Mesti ada pernah korang alami kan? 

Aku pernah (But seriously that boy isn't me.. Adik aku.. Hahaha.. )

And wondering what I'm talking bout.. Jeng.. Jeng.. Jeng..

It's FAST TRACK! Eh, tershashul.. FAST FOOD!!


Semua orang makan Fast Food.. X kisah la same ada Ayam Goreng Kentaki Fried Chicken (Bukan ke sama?)

Uncle Ronald McDonald (Yang badut hidung merah pakai stokin ngan kasut besar) ataupun..

A&W (x sangka masih ada lagi sampai sekarang.. Hahaha.. )


Semuanya cepat, sedap enak, lazat, menyelerakan, mengasyikkan ( snap out of it! hahaha.. )

Ditambah kalau ada mainan cekeding atau seciput kereta Hot Wheels ( zaman aku berlambak mainan nieyh..)

Ataupun sebesar mainan gelosor Chicky Meal.. ( Hahaha.. dulu aku hampir nak dapat kad ahli kelab kowt.. )


And certainly almost all people know that this type of food is high in cholesterol..

Yet, we still enjoying it.. X leh salahkan sesape.. Salahkan diri sendiri..

But nasib baik la kita duduk kat Malaysia where makan cepat nieyh tidak menjadi keutamaan...

Or else we would have an increase amount of cases with obesity in children ( that's a fact by the way.. )

Rakyat kita x mengamalkan sangat makanan tenusu nieyh..

while other Europe and American prefer to pun cheese or milk as their basic ingredient to made food (terase cam chef lak hari nie.. Hahaha..)



PENGALAMAN AKU TENTANG FAST FOOD
Aku baru je lepas makan kat McD hari nie.. ( So, that's why cepat jer nak buat blog pasal benda nie.. )

Yup, aku pergi sorang jer.. Bukan bermaksud aku nie kera sumbang or what..

I'll prefer to call as a taste bud taster.. ( Erk.. What's that? ) Atau penilai makanan ( Hahaha.. layak ke aku nieh? )

Aku suka giler makan sini.. But dalam sebulan tue pergi 2 kali jer la..

While eating my meal.. Aku fikir memacam benda... Teringat balik zaman bebudak dulu..


Mase kecik-kecik mak ayah aku bawak 2 tempat jer other than McD nieh.. which is KFC and A&W...

Zaman dulu makanan x mahal.. coz gaji pun dulu xder la naik cam sekarang nie...

Cukup-cukup makan jer...

Dalam sebulan ada la sekali dua mak ayah aku pergi bawak famili semua..

Nak diceritakan.. Orang dulu susah weyh..

Nak makan KFC atau apa-apa fast food restoran nie bukan senang.. Satu set ajer dah RM 10.00 ke atas..

So, berpeluh jugak la parents aku membeli makanan aku.. ( Mak aku gelak aku type benda nie.. )

Terketar-ketar bayar duit makan.. Hulur RM 50..

Aku mase kecik suka makan jer..

Tapi itulah.. Nak jaga hati anak-anak kan? Memacam diorang buat...

That's why kita kena selalu hargai setiap usaha mereka...

Now I realize it..


Zaman sekarang nie lain sesangat... Kalau nak jumpa macam keluarga aku nak pergi makan kedai makanan cepat nie susah sangat.. ada la sorang dua aku tengok yang macam x suka sangat pergi kedai-kedai nie tapi buat muka terpaksa..

Sebab nak jaga hati anak...

Yang lain? EHEM... let's just say that makanan sini dah jadi makanan ruji...

Ramai dah orang kaya zaman nie...

Makan x habis ada.. Anak anak demand lebih ada.. Mak ayah keluar duit poket selamba jer makan sini..

Mak ngan ayah aku? Jangan la.. Duit tue baik simpan.. makan kat kedai atau warung...

Sometimes makanan sini mana kenyang mana pun...


Bak kata member aku setakat lekat celah gigi leh la...


Betul gak kata dia..

Kalau sekali sekala nak merasa xper jugak.. Kan? But don't amalkan la..

Makan selalu karang jadi gemuk.. Pastu nak salahkan tabiat makan banyak..

Makan banyak xper.. Kalau banyak sayur ngan buah kan?

Kurangkan lemak la.. Kurangkan gula ngan garam..

Baru hidup sihat (aku pun nak kena amalkan jugak nie.. huhuhu..)

Pesanan DARI KEMENTERIAN KESIHATAN MALAYSIA..

Keyh ar geng! Sampai sini jer kowt..

Tulis panjang karang x terbaca korang... Hahaha..

See Ya!


aLmOSt.FuLl.STilL.HunGrY

AHMAD.iqbal.Hakim.

Wrote On 30 April 2011 Saturday..


P/S: HAPPY LABOUR DAY! Bukan Selamat Hari Melahirkan Anak.. Hahaha... = )

No comments:

Post a Comment